Recepty

15. listopad 2010 | 13.45 | rubrika: RECEPTY

Bifteky se zeleným pepřem

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
1 lžička Sůl
1 špetka Pepř
7 lžíce Rostlinný olej
3 lžíce Máslo
3 lžíce Hladká mouka
1/2 lžíce Pepř - zelený
200 ml Vývar z kostky
(Masox)
100 ml Smetana
Kávová


Postup přípravy:

ObtížnostStředně obtížné

Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet.

Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji z každé strany - dle vlastní chuti.

Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.

Borůvkový tvarohový dort

Krém
2 lžíce Želatina
2 dl Mléko
500 g Měkký tvaroh
3 lžíce Moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr
400 g Borůvky
Na ozdobení
1 balíček Šlehačka
v prášku
Mléko

Postup přípravy:

ObtížnostSnadné

Dortovou formu vyložíme na dně i po stěnách piškoty. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Měkký tvaroh, cukr a rozpuštěnou želatinu našleháme do hladkého krému.

Polovinu krému nalijeme na piškoty, pokryjeme další vrstvou piškotů. Do zbývající části krému přisypeme větší část borůvek a rozmixujeme. Natřeme na piškoty a uložíme do chladničky ztuhnout a rozležet. Jednotlivé porce dortu ozdobíme smetanou připravenou podle návodu na obalu a zbylými borůvkami.

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 2.67 (3x)